ITALIJA

ITALIJA

Zima u Italiji

Aranžmani Italija skijanje 2019/2020 - pozivaju Vas da na snežnim planinama Italije provedete nezaboravni odmor sa porodicom, partnerom ili prijateljima. Veliko poluostrvo u obliku elegantne ženske čizme sa visokom potpeticom predstavlja Italiju - jednu od najfascinantnijih Evropskih zemalja. Veliki broj ljudi se odlučuje na to da provede leto u ovoj zemlji, ali kada je u pitanju Italija zimovanje na njenim planinama predstavlja jedno sasvim posebno iskustvo.

Ukoliko rezervišete zimovanje u Italiji, to će biti odlična prilika da se upoznate sa svim njenim lepotama, kako prirodnim tako i kulturnim. Kao što je sam oblik Apeninskog poluostrva jedinstven, tako je sve vezano za Italiju  elegantno, estetski savršeno.

Na tlu Italije je u starom veku nastala i razvila se jedna od najdugovečnijih, najmoćnijih i najplodnijih civilizacija koje ljudska istorija poznaje. Rimsko carstvo se na vrhuncu svoje moći proširilo na gotovo čitav tada poznati svet a centar mu je bio i do kraja ostao u Rimu, danas glavnom gradu Italije. Na putu do izbranog skijališta u Italiji, ili u povratku, možete posetiti i prestonicu.

Više od dvanaest vekova Rim je bio centar sveta i sasvim je logično da se u njemu kao i brojnim drugim italijanskim gradovima nalazi kulturno istorijsko nasledje kakvim se niko drugi u svetu ne može podičiti. Italijanski gradovi naravno posetiocu nude i mnogo više od arheološkog blaga. Kulturno istorijske znamenitosti koje su nastale kroz vekove posle antičkog doba, za vreme Mletačke republike, u doba renesanse i kasnije, su takodje ponos Italije. U današnjoj, modernoj visoko razvijenoj Italiji je susret starine sa patinom i novog savremenog sveta nešto sto joj daje poseban šarm i lepotu.

Skijališta u Italiji

Ukoliko je vaš izbor za ovogodišnje zimovanje Italija, sigurno nećete pogrešiti, jer je ovo zemlja u kojoj je zimski turizam izuzetno razvijen. Kada je u pitanju skijanje Italija nudi veliki broj poznatih skijališta, čije ste prizore do sada možda viđali na razglednicama.

Italija je sa severne strane ovičena Alpima, najvećim planinskim masivom Evrope, zbog čega su aranžmani koji podrazumevaju zimovanje u Italiji izuzetno traženi. Na njenoj teritoriji se nalaze superatraktivna skijališta od kojih su neka u kalendaru svetskog skijaškog kupa. Kortina d’Ampeco, Valgardena, Bormio, Livinjo, Madona Di Kampiljo, Alta Badia su neka od poznatijih.

Ljubitelji zimskih sportova će bez problema nabrojati još desetine skijališta u Italiji. U italijanskim Alpima odnosno na planinskom vencu Dolomiti je povezano čak 12 skijališta i ona čine jednu celinu. Na ovom ogromnom prostoru postoji 1200 km uredjenih skijaških staza i za sve važi jedinstvena ski karta ( skipass ). Skijališta su medjusobno povezana autobuskim linijama a neka od njih i sitemom žičara, gondola i ski liftova. Kada je u pitanju skijanje Italija zaista može da se pohvali svojim stazama i povezanošću istih.

“Skijanje Italija Kronoplatz”, kao i “skijanje Italija Livigno” samo su neki od aranžmana koji mame pažnju turista, i zbog kojih se oni odlučuju da provedu zimovanje u Italiji. A šta još, osim impresivnih skijališta, ova zemlja može da ponudi?


KLIKOM NA NAZIV HOTELA ILI APARTMANA, MOŽETE POGLEDATI PONUDU,

A NA NAZIV MESTA OPIS SKIJALIŠTA.

 

Cortina d’Ampezzo -       Hotel Majoni 4*

                                              Hotel Alaska 4*Folgarida - Marilleva -    Residence Artuik

                                              

                                         Residence Bucaneve

 

                                         Residence Marilleva 1400


                                         Residence Albare


Kronplaz -                       Hotel Koflerhof 3*


                                         Krone 3*


Livinjo -                           Hotel Alpen Village 3*

                                             

                                        Hotel Margherita 3*

                             

                                        Apartmani Roulette


                                        Apartman Chalet La Fonte


Madona di Kampiljo -    Hotel Canada - Pinzolo 4*

                                 

                                        Residence Sport Campiglio 3*


                                        Residence des Alpes 2*Passo Tonale -              Hotel Eden 3*


                                        Blue Asquaseria 4*       


Sella Ronda - Dolomiti  Residence Casa Metz - Val Gardena 3* 


                                        Residence Baita Antlia - Arabba


                                        Residence Casa Canezei - Val di Fassa


                                        Residence Campolongo  - Arabba