Autobuski prevoz - 25%

Autobuski prevoz - 25%


                                                         

POLASCI I AKCIJSKE CENE (POPUST 25%) AUTOBUSKOG PREVOZA

.

PO OSOBI / SEDIŠTU (dinarska protivrednost) :

 

POLAZAK U GRČKU:  Vreme 
Odrasli Deca
Iz SENTE: ispred turističke agencije DOMUS, Petefi Šandora 31 transfer 21h45 62 € 31 €
Iz SUBOTICE: parking iza Radničkog univerziteta transfer 22h00 62 € 31 €
Iz SOMBORA: preko puta pešačkog ulaza u autobusku stanicu transfer 22h00 62 € 31 €
Iz KIKINDE: parking ispred hotela NARVIK transfer 22h00 62 € 31 €
Iz SREMSKE MITROVICE: autobuska stanica transfer 22h00 56 € 28 €
Iz BEČEJA: ulaz u autobusku stanicu (ulica Danila Kiša) transfer 22h30 56 € 28 €
Iz ZRENJANINA: parking kod nove pijace (preko puta "MAXIJA", kod trafo stanice) transfer 22h45 56 € 28 €
Iz NOVOG SADA: parking železničke stanice, kod stare lokomotive   23h59 50 € 25 €
Iz PANČEVA: parking hotela "TAMIŠ" transfer 00h15 56 € 28 €
Iz BEOGRADA: parking BEOGRADSKE ARENE, južna strana,
ulaz iz Bulevara Arsenija Čarnojevića, sa autoputa

  01h30 50 € 25 €
Sa motela ili benzinskih pumpi na autoputu (do restorana "Europa" - Pojate)


50 €
25 €
Od NIŠA: Benzinska pumpa, preko puta motela "NAIS"

04h30
35 €
18 €
Sa motela ili benzinskih pumpi do graničnog prelaza Preševo


35 €
18 €
Jedan dan pred put, prijavljeni mogu telefonom proveriti detalje polaska (boja i broj autobusa, ime i telefon pratioca grupe)

Dete ispod 12 godina ima POPUST OD 50% kao što je u tabeli navedeno
 a po Zakonu ne može biti bez sedišta, bez obzira na uzrast.

      
CENA PREVOZA U JEDNOM PRAVCU IZNOSI 60% OD REDOVNE CENE
DOPLATA ZA PREVOZ NA DVE SMENE IZNOSI 30% OD REDOVNE CENE
                               

   Garantovani su polasci iz svih navedenih gradova. Nije isključena mogućnost da se za transfere do i od Novog Sada koriste kombi ili taksi vozila kao i linije redovnog autobuskog prevoza. Raspored sedenja određuje se isključivo po redosledu prijava, računarskom evidencijom, od prvih sedišta u donjem delu autobusa pa sve do poslednjih u gornjem. Četvoročlane porodice raspoređuju se na isti način; prvo na sedišta za stolom (ako u autobusu postoji) a zatim uvek „linijski“, u istom redu. Prilikom prijave putnici mogu izraziti želje za sedenjem na određenim mestima u autobusu. Organizator ih, ako je moguće u odnosu na već prijavljene, može ali ne mora uvažiti (osim u slučajevima dokumentovanih posebnih potreba za invalide ili trudnice).

   Broj putnika po smenama može se značajno razlikovati. Zato se Organizator ne obavezuje da prevoz u povratku izvrši istim autobusom i na istim sedištima kao u odlasku. Zbog istog razloga moguća je organizacija polaska jednim autobusom na dve destinacije a time i mogućnost angažovanja autobusa grčkog partnera za poslednji deo putovanja u Grčkoj.

   Autobusi su udobni, namenski proizvedeni za duga putovanja, sa klima uređajima i audio-video opremom. Količina prtljaga ograničena je na dva komada po osobi a prevoz istog je besplatan.

   Od Novog Sada do svih destinacija putovanje uobičajeno traje 14 sati, uz više pauza za odmor i osveženje i zakonski limitiranu brzinu vožnje. Zbog četiri granične procedure, moguća su čekanja nepredvidive dužine trajanja, na koja Organizator nema uticaja. U posadi autobusa su dva vozača i pratilac grupe.

   Sanitarni propisi na granicama, posebno na ulazu u Grčku, zabranjuju unošenje prehrambenih proizvoda a pre svega svih vrsta mlečnih proizvoda i mesa (osim konzerviranog i dugotrajnih prerađevina).

   Iznos gotovine koju je dozvoljeno izneti iz republike Srbije je 10.000 € po osobi. U slučaju namere da se u Grčkoj kupuju artikli veće zbirne vrednosti od 100 €, potrebno je upoznati se sa našim carinskim propisima.


   Uobičajeno vreme dolaska autobusa u letovalište je oko 15h00 po lokalnom vremenu (plus 1 sat u odnosu na naše vreme). U slučaju dolaska ranije od predviđenog vremena, postoji mogućnost da putnici moraju sačekati na završetak spremanja smeštajnih jedinica.


     Udaljenost od mesta dolaska i polaska autobusa do smeštajnog objekta u velikoj većini je svega oko 20 metara a samo u nekoliko slučajeva je do 200 metara (jer bliži prilazak autobusa nije moguć). Prenos prtljaga putnika ni u jednom letovalištu nije organizovan.

 


POVRATAK IZ SVIH LETOVALIŠTA: 
                                                                                                    
19h00

 

   Boravak u letovalištu poslednjeg dana uslovljen je činjenicom da se smeštajne jedinice, zbog spremanja i čiščenja za narednu smenu gostiju, moraju isprazniti najkasnije u 10h30 a da posada autobusa počinje sa prijemom prtljaga i pripremama za povratak u 18h00. Za ovaj period obezbeđen je prostor za prtljag a u većini smeštajnih objekata postoji mogućnost korišćenja tuša i toaleta. Vreme poslednjeg dana treba provesti na plaži ili u šetnji, baš kao i prethodnih dvanaest odnosno deset dana.


   Dolazak u Beograd je narednog jutra, uobičajeno oko 08h00. (Transfer za Pančevo.) Dolazak u Novi Sad je oko 09h00. Odmah ili nakon najviše 30 minuta putnici nastavljaju za Sombor, Sentu, Suboticu, Sremsku Mitrovicu, Bečej, Zrenjanin i Kikindu, uz korišćenje transfer vozila Organizatora.