Kronplaz

Kronplaz

Skijalište Kronplatz je okruženo sa 13 turističkih mesta, a najpoznatija su Brunico, San Vigilio, Olang, Riscone, Rasun, San Giorgio i St. Lorenzo. Kronplatz važi za jedno od najlepših skijališta sa više od 300 sunčanih dana u godini u ovom delu Italije.

Kronplatz aranžmani su izuzetno privlačni ljubiteljima zimskih sportova, ali i onima koji žele da se upoznaju sa šarmantnim italijanskim mestima, a upravo ovaj grad je proglašen za najbolji mali grad u Italiji za život.

Kronplatz skijanje - za sve uzraste

Kronplatz smešten u južnom Tirolu, u središtu doline Pusteria, čine ga tri skijališta: Kronplatz - Plan de Corones, i dva manje poznata Speikboden i Klaausberg na visini od 975 do 2.275 m.

Ukoliko je ovo prvi put da ste se odlučili za skijanje Kronplatz je idealno mesto na kome možete savladati ovu veštinu. Ovde se nalaze i crvene i plave staze, idealne za početnike i porodice sa decom, ali takođe postoje i staze predviđene za bolje skijaše.

Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprekorno uređene staze, bez obzira na meteorološke uslove. Gotovo sve staze dugačke su preko kilometar, a one najduže imaju i više od 5 kilometara. Izdvajamo stazu Piculin, 2km dugu, najstrmiju crnu stazu na Kronplatzu.

 

Nadmorska visina: 950m - 2275m     

Kronplatz deo je većeg nepovezanog područja DOLOMITI SUPERSKI koga čini sistem od 12 skijališta.

Skipas Plan de Corones (Kronplatz):116 km ski staza.

Skipas Dolomiti superski : 1200 km staza, skibus.

NOVO U SEZONI 2018/2019!!!!! NOVA GONDOLA SKITRANS BRONTA


MAPA SKIJALIŠTA

MAPA MESTA 

WEB CAM