VANREDNO STANJE

VANREDNO STANJE

Poštovani putnici i kolege,

U nedelju, 15.03.2020. proglašeno je VANREDNO STANJE u Republici Srbiji zbog pretnje od epidemije i ugrožavanja zdravlja građana od Corona virusa. Odlučeno je da se obustave sva nepotrebna kretanja građana van prebivališta, kako bi se sprečilo širenje zaraze. U tom smislu smo odgovorno pristupili pronalaženju najboljih rešenja za bezbednost i zdravlje naših putnika i zaposlenih.
Shodno preporuci Vlade Republike Srbije i Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA, donosimo sledeću odluku:

1.    ELNOSTOURS od 23. 03. 2020. godine do opoziva vanrednog stanja posluje u vanrednim okolnostima. Po preporuci Vlade Srbije, radnici Elnostoursa prelaze na rad od kuće.

ZATVARA SE DO DALJEG AGENCIJA  u  Maksima Gorkog 10  i  poslovnica  Trg slobode 2

Sve informacije koje  su vam neophodne u ovom periodu zatražite putem e-mail-a.

  E-mail: elnostours@elnostours.rs

2.    Sva turistička putovanja ugovorena do 15.05.2020.g., odnosno do okončanja vanrednog stanja otkazuju se.

3.    Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja, kojih će se Elnostours pridržavati
i ovom prilikom molimo sve putnike za strpljenje i razumevanje.

4.    Ukoliko putnici ipak žele da OTKAŽU ARANŽMAN ZA LETO GRČKA 2020, moguće je jedino uz sporazumni raskid ugovora o putovanju uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja. Saglasnost za odloženo putovanje možete preuzeti ovde.(Ukoliko je OTP  imao dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos.)

5.    Naše resorno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je o svim aktivnostima YUTA-e informisano, očekujemo njihovu saglasnost i sugestije radi daljeg postupanja. YUTA će sve dalje aktivnosti koordinirati sa Ministarstvom i postupati u skladu sa aktima Vlade Republike Srbije o obavezama pravnih i fizičkih lica u uslovima vanrednog stanja.

Zahvaljujemo se svim putnicima, kolegama na razumevanju i strpljenju. Želimo, vam dobro zdravlje, da ovo stanje što brže prođe i da se svi vratimo normalnom životu i putovanjima.

OSTANITE KOD KUĆE

VAŠ ELNOSTOURS