SAČUVAJMO TURIZAM

SAČUVAJMO TURIZAM
Poštovani putnici, koleginice i kolege subagenti,

Svakako ste već upoznati sa činjenicom da osiguravajuće kuće odbijaju da turističkim agencijama, organizatorima putovanja, izdaju polisu osiguranja od insolventnosti, koja je uslov za važenje naših licenci i obavljanje registrovane delatnosti. Kako postojeće polise osiguranja ističu sa današnjim danom (01.10.2020.), te kako formalno nadalje nemamo mogućnost prodaje aranžmana, dok se ova nesvakidašnja situacija ne razreši, obaveštavamo Vas da ELNOSTOURS neće zaključivati ugovore o putovanju sa svojim putnicima.

 

Najljubaznije molimo za Vaše strpljenje i razumevanje, jer je očigledno da  nastali problem, koji za posledicu ima blokadu čitave jedne privredne grane, a uzrokovan je apsolutnom nemogućnošću da mi, kao organizatori putovanja, ispunimo ono što se od nas po zakonu zahteva, nije nastao krivicom i delovanjem turističkih agencija, koje samo, u ovim, do sada nezabeleženim i po turističku privredu katastrofalnim uslovima, žele da nastave sa svojim  zakonitim radom, u interesu naših putnika, naših zaposlenih i njihovih porodica.

 

U nadi da će se ova katastrofalna situacija ubrzo rešiti, o čemu ćemo vas blagovremeno obaveštavati, srdačno vas pozdravljamo.

 

Vaš  ELNOSTOURS